top of page

Tiedote 21.12.2022 – Wilenius båtvarv tekee oikaisuvaatimuksen

Wileniuksen telakkaa pyörittävä Wilenius båtvarv ry tekee oikaisuvaatimuksen Porvoon kaupunkikehityslautakunnan 13.12. päätöksestä valita ravintoloitsijoiden suunnitelma tulevan vierasvenesataman lähtökohdaksi.

Päätös tarkoittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän Wileniuksen telakan ja sen nykyisen elinvoimaisen toiminnan lakkauttamista, koska ravintoloitsijoiden suunnitelma kattaa myös koko Wilenuksen telakan alueen rakennuksineen.

Wilenius båtvatv toivoo, että Porvooseen saadaan laadukas uusi vierasvenesatama. Mutta sitä ei pidä toteuttaa Wileniuksen telakan kustannuksella. Porvoo menettäisi Wileniuksen toiminnan lakkautuksen myötä merkittävän osan merellistä historiaansa.

Wilenius båtvarv on tuonut monessa yhteydessä esiin, että varsin pienin kaavamuutoksin oltaisiin saavutettu kahden toimijan, uuden vierasvenesataman ja Wileniuksen telakan, todella upea rinnakkainen yhteiselo, matkailijoita houkutteleva ja kaupunkilaisia palveleva kokonaisuus.

Wilenius båtvarv on myös ilmaissut halukkuutensa yhteistyöhön kompromissin löytämiseksi kaupungin ja vierasvenesatamasta tarjonneiden ravintoloitsijoiden kanssa. Ravintoloitsijat ovat kuitenkin selkeästi ilmoittaneet, etteivät halua business-syistä johtuen muuttaa omaa suunnitelmaansa, eivätkä sen vuoksi halua ryhtyä yhteistyöhön.

Wilenius båtvarv ry. tiedottaa oikaisuvaatimuksen sisällöstä, kun se on lähetetty kaupungille.

Comments


bottom of page